PUBLICITAT

La preuada estada del turista rus

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Prop d'un milió de turistes russos viatjaran a Espanya l'any que ve, segons les previsions que té el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Per aquest any, s'estima un creixement d'entre el 40% i el 50%. Segons informacions del mateix Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, la despesa del turista rus a Espanya és gairebé un 50% superior a la mitjana, de manera que vénen a gastar uns 1.500 euros per viatge.

A Andorra coneixem molt les virtuts del turista rus, cada cop més visible, molt exigent, amb un alt poder adquisitiu i que busca productes exclusius o de marca. Es tracta d'uns visitants molt festejats pels comerciants, i ja l'hivern passat es va posar en marxa un centre d'atenció als visitants russos en un gran centre comercial.

Catalunya és un dels destins preferits del turisme rus, concretament del 70% dels visitants de l'est que trepitgen Espanya. Contrariament al que es podria deduir, Catalunya no ha de ser obligatòriament una competència, sinó que la proximitat geogràfica pot ser un incentiu complementari que ajudi a que més turistes russos decideixin fer una estada a Andorra.

A banda de les dades del Departament de Turisme, que demostren que es tracta d'un perfil amb un progressiu creixement i amb una despesa elevada, la demanda que prové del comerç del petit detall és un signe clar de què es tracta d'un mercat en ple auge que s'ha d'aprofitar i que, per tant, s'ha d'incentivar per aconseguir que Andorra formi part de les preferències dels ciutadans russos que es desplacen a l'estranger.

Per aquest motiu, el Govern té previst aprovar la setmana que ve una quota extraordinària pel sector del comerç al detall, dirigida a pal·liar l'actual mancança de professionals que parlin la llengua russa. En aquests moment s'està procedint a elaborar una enquesta entre el sector per tal d'avaluar quines són exactament les necessitats i poder definir una quantitat exacta d'autoritzacions de treball. Es tracta d'una prova pilot i que posteriorment serà avaluada per saber si s'ha de donar continuïtat.

En altres destinacions amb molta experiència amb el turista rus, com pot ser la Costa Daurada, ja són plenament conscients de què es tracta d'un perfil de viatger a qui li agrada una bona atenció, i per això s'ha creat la figura de guia-assessor que, de manera gratuïta, dóna servei als visitants russos en els grans centres comercials. Les quotes de treball a la carta han de permetre cobrir buits com aquests, sobretot en temes tant importants com és fidelitzar un turista molt preuat i que està en constant creixement. No se'ls ha d'esperar, sinó fer-los venir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT