PUBLICITAT

Gir sobre el futur Estadi Nacional

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

L'afer sobre l'estadi nacional s'enreda cada vegada més. Si hi ha un aspecte clar és que la UEFA ha perdut la paciència i que ha optat per traslladar el problema al seu origen, Andorra, de manera que els partits internacionals (selecció, Champions i Europa League) no es podran disputar fora de les nostres fronteres. La capacitat limitada de l'Estadi Comunal, l'afluència massiva d'aficionats en el cas d'emparellament amb una selecció potent, i els problemes que se'n derivin, quedà en mans estrictament andorranes.

Aquesta ve a ser la situació actual, després d'anys especulant amb la reforma d'un Comunal que continua en el mateix estat de sempre, obsolet i sense les mínimes condicions exigides per albergar competicions internacionals.

El proper matx contra Irlanda ha encés totes les alarmes, i encara sort que els seus seguidors no estan catalogats de perillosos. Però falta organització. La possible arribada de 2.000 seguidors passejant pels carrers d'Andorra sense entrades ja és per si sol un escenari que preocupa. I s'ha d'actuar a corre cuita fins i tot per posar en taquilla unes entrades homologades de difícil falsificació, en comptes de tiquets de fireta. És ben cert que la situació econòmica convida a fer altres inversions més prioritàries, però en aquest afer ha fallat la veritable voluntat de fer una remodelació en el seu moment, sobretot tenint en compte la generosa aportació de la UEFA a les obres, que ara perilla encara que sigui de forma remota.

I és que fa temps que la Federació de Futbol avisava que no es podia continuar tirant pilotes fores, metafòricament parlant. Ahir al matí el delegat de la UEFA Thierry Favre, responsable del programa Hat-Trick, es va entrevistar amb el cap de Govern, Toni Martí, i posteriorment ho va fer amb el cònsol menor d'Andorra la Vella i conseller d'Esports, Josep Vila. I és que la UEFA comença a tancar l'aixeta. El responsable d'estadis de l'organisme va admetre que estan una «mica enfadats» i que el dia 24 de novembre es decidirà si la UEFA continua amb la mateixa intenció d'aportar diners.

També hi ha novetat pel que fa a la instal·lació idònia. El Camp del Consell agafa força, una hipòtesi que no agrada al Comú d'Andorra la Vella que, en paraules del seu cònsol menor, Josep Vila, ja ha avançat que la corporació local no està en condicions d'assumir les despeses de lloguer i funcionament de l'Estadi Comunal.

Ara toquen les presses, com ja ve sent habitual. Convé, però, que la decisió definitiva sigui la que millor necessita el món del futbol i de l'esport en general.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT