PUBLICITAT

Ara queda pendent la situació de la nena

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Finalment el Tribunal Superior ha denegat la demanda d'extradició de la doctora Bruni. Compartim la sentència, com no podria ser d'una altra manera, que demostra la imparcialitat de la justícia andorrana que ha actuat amb els seus propis criteris deixant de banda les majors o menors pressions que pugessin provindre d'un país tant poderós com és Alemanya.

Durant aquests dos llargs mesos que han acabat amb l'actuació delictiva per part del pare, Peter Tinnemann, d'emportar-se de forma il·legal la filla, que estava sota custòdia de l'Estat andorrà al centre de la Gavernera, hem rebut diverses crítiques per algunes informacions.

Fins i tot algun mitjà ens va donar lliçons d'ètica el mateix dia que, aquest mitjà, publicava una fotografia de la menor, una actuació que nosaltres sempre hem descartat, tot i disposar del material. No hem pres mai partida, sinó que s'ha intentat divulgar les dues versions. Hem estat l'únic mitjà que va aconseguir el contacte directe amb el pare, i la nostra obligació professional era recollir la seva opinió davant un afer que s'ha convertit en un tema d'interès públic. Això no vol dir, en cap cas, que compartíssim els arguments del pare, però repetim que de la mateixa manera que hem recollit les argumentacions de la defensa de la psiquiatra italiana, no podíem tancar els ulls davant el que afirmava l'altre part, en una disputa de parella que, malauradament, ha acabat judicialitzant-se i amb l'opinió pública seguint el cas.

De la mateixa manera, des d'aquest rotatiu no es va publicar el nom de la metegessa, en considerar que ocupava un lloc laboral de cara al públic i que aquesta publicació la podia perjudicar. Finalment, el nom va sortir imprès quan va ser divulgat en una roda de premsa pel propi advocat de la metgessa. També se'ns ha retret que s'hagi informat que la menor estava ben atesa a Alemanya, quan això ha estat corroborat per l'Executiu d'Andorra després de contactar amb les autoritats alemanyes, que van indicar que la nena es trobava en un lloc adient i en bon estat de salut.

No se li escapa a ningú, però, que malgrat l'atenció que pugui rebre, la menor està patint un calvari que li deixarà seqüeles. En tot aquest cas hem intentat deixar al màxim de banda la menor, però no sempre ha estat possible, ja que en definitiva és el centre innocent de la disputa entre els dos membres de l'exparella.

I també ha de quedar clar que tot el que s'ha informat sobre el pare ha estat en paraules seves, mai amb interpretacions nostres i agafant cap mena de partidisme. Paral·lelament vam fer els tràmits per poder parlar amb la mare, demanda que no va poder ser atesa, i entenem les raons.

Al final, el Tribunal Superior ha estimat el recurs d'apel·lació de la defensa de Rosamaria Bruni i per tant ha revocat l'aute del Tribunal de Corts i ha decidit no atorgar l'extradició i decretar la llibertat total de la psiquiatra. Queda per resoldre el més important, que és la situació de la menor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT