PUBLICITAT

Un merescut homenatge

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

L'acte que tindrà lloc avui al Consell General, en record i homenatge a les persones que han estat consellers generals abans del 2011, però amb la presència dels actuals, és un testimoni de justícia i agraïment a la feina feta per generacions continuades d'homes i dones del Principat d'Andorra, que han fet possible que nosaltres gaudim del país en què ara vivim.

EL PERIÒDIC D'ANDORRA, conjuntament amb l'Associació d'ex-síndics i ex-consellers generals d'Andorra, volem fer públic el reconeixement d'aquest homenatge. Si el nostre rotatiu cada any atorga el Premi Andorrans a les persones que més s'han distingit en la defensa dels valors del país, aquest any i amb motiu de les eleccions generals, vam considerar que el Premi hauria de ser global per a totes les persones que han dedicat gran part de la seva vida al servei del Principat. Són de tots els temps i de tots els colors. Els uneix un desig comú de fer una pàtria gran. Han estat exemple en moments difícils i han sabut fer allò que necessitava el país i, per tant, son referència constant.

Amb el nou edifici del Consell General, que marca la legislatura actual, era el moment de mirar el passat, no amb afany nostàlgic, sinó reivindicatiu. Només a través de la feina ben feta podem ser conscients del molt que encara ens toca fer i que han d'escometre els actuals Consellers Generals.

Avui és un dia de festa gran, no per la magnitud exterior que pugui tenir aquest acte -- que procurarem sigui el millor possible—sinó per la força interior que ens pot donar a tots, per continuar endavant en uns moments que no són fàcils per a ningú.

Si Andorra va néixer com a país a través dels Pareatges, es va consolidar al Consell de la Terra i pren revolada definitiva amb la Casa de la Vall i la nova Reforma del 1866, culmina aquesta procés amb la Constitució que ens situa com un poble de més llarga història que la majoria, però dels més joves del moment actual. Aquesta és la nostra grandesa i responsabilitat.

La cerimònia d'avui, presidida pel cap de Govern i el síndic, amb la presència del Consell i l'assistència dels ex-consellers, no pot ser més emotiva i transcendent. Marca un abans i un després, però sobretot un desig comú de fer país, per damunt de totes les ideologies i preferències. Aquesta és la seva real dimensió i magnitud i el motiu per seguir fent pinya. No es tracta de veure qui ho fa millor, sinó qui treballa més segons les seves responsabilitats. Nosaltres assumim les nostres, però volem seguir treballant amb els representants del país per aconseguir l'Andorra que tots desitgem.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT