PUBLICITAT

Un dolorós accident a Juclà

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La notícia del mortal accident d'helicòpter a la Pleta de Juclà, amb cinc morts i un ferit greu ens omple de tristesa. Sempre és injusta la mort i més encara si arriba insospitadament.

Podríem fer moltes reflexions. Destacarem una. Les persones mortes han estat víctimes de la seva actitud de servei a la gent i al país. Tenim un paradís natural de primer ordre que tenim que conservar i cuidar per aquells que volen accedir al mateix o bé per mantenir un dels nostres tresors més importants. Les persones accidentades estaven dedicades a realitzar tasques de manteniment en el refugi situat per damunt dels 2.240 metres. Una feina dura i difícil, però que ja fa temps ha donat com a resultat que els nostres refugis d'alta muntanya estiguin considerats pels excursionistes i homes de muntanya com dels millors quant a disponibilitat i condicions idònies per a qualsevol tipus de necessitat.

Massa vegades no sabem apreciar allò que sabem fer bé. Menys encara valorar la feina de moltes persones anònimes que compleixen la seva obligació de servei al país i tot el que representa. És necessari que un accident dolorós ens ho recordi. Nosaltres volem fer arribar el nostres testimoni de condol als familiars de les víctimes i ens unim al dol col·lectiu que el Govern decreta com a record emocionat i homenatge humà.

De justícia és destacar la mobilització immediata del pla d'emergències, en totes les seves vessants i la presència física dels responsables en les feines d'atenció i recuperació, que saben estar en la primera línia de proximitat quan ho requereixen les circumstàncies. Ens referim al cap de Govern i ministre, com també als serveis policíacs i de bombers, l'equip psicològic i els metges de l'Hospital de Meritxell, així com els representants de la Justícia i voluntaris que han participat en les feines de salvament.

Totes les persones que arribin al refugi de Juclà, en el futur desprès de travessar la impressionat Vall d'Incles, potser no percebran el dolor contingut que nosaltres ara patim.

De ben segur, però, que valoraran uns serveis que han estat fruit de la feina ben feta fins als últims extrems d'unes persones que van donar la vida en la seva feina de mantenir i embellir un paradís de la natura.

Tema a banda mereix les facilitats a la premsa per part del Ministari d'Interior, que podria haver estat més extensa, tot i que comprenen la necessitat de resguardar les proves per part dels investigadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT