PUBLICITAT

El turisme xinès que ve en el futur

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La Xina, segons aventuren els experts, serà el principal impulsor per superar la crisi mundial. El gegant asiàtic, el major fabricant del món, ha obert també el seu mercat turístic de forma més àmplia i ha concedit llicències a tres agències de viatges que oferiran els seus serveis turístics a la Xina per organitzar viatges de grups de turistes xinesos a l'estranger.

L'Administració Nacional del Turisme de la Xina ha concedit les seves respectives llicències a TUI Xina Travel Co. Ltd., CITS American Express Travel Services Ltd, i JTB New Century International Tours Co Ltd, que inclouen a turoperadors d'Europa, Estats Units i el Japó, a Xina organitzant viatges de grups de turistes estrangers cap al país asiàtic, però tenien vetat l'accés als grups de turistes xinesos que viatgen a l'estranger.

Segons un informe de l'Acadèmia del Turisme de la Xina els turistes xinesos del continent van realitzar més de 57 milions de desplaçaments a països estrangers, així com a Hong Kong, Macau i Taiwan, i van gastar 48.000 milions de dòlars el 2010. Es calcula que per aquest any el nombre de viatges a l'exterior augmentarà a 65 milions, amb una despesa de 55 mil milions a l'estranger.

Es tracta d'un mercat que està en els ulls de tots els països que tenen una potent industria turística. França rep cada any un milió de xinesos, i Espanya confia en arribar a aquesta xifra el 2020.

Andorra, com és normal, també vol un pessic d'aquest país, aprofitant la seva centralitat amb Espanya i França. S'ha de començar a agafar posicions davant el que s'aventura com gran mercat turístic d'aquest segle, perquè qui estigui en situació avantatjosa abans treure profit de la sortida dels xinesos a l'exterior. Aquest va ser un dels temes que es va abordar en la reunió que van mantenir dimarts una delegació xinesa amb la Cambra de comerç i empresaris andorrans. Hi ha interès mutu, i Andorra pot ser un destí atractiu per als xinesos. Però la delegació asiàtica va apuntar dos grans inconvenients, com és el transport per accedir al Principat i els tràmits burocràtics per viatjar fins a Andorra, ,a que els visats de la Unió Europea no són vàlids.

La creació d'un consolat xinès al Principat s'apunta com un primer pas per avançar en aquest objectiu, a banda de què ja hi ha dos operadors turístics xinesos que estan treballant per incloure el Principat entre les seves ofertes. És un tema que no s'ha de deixar en el tinter, perquè és ara quan s'ha d'aprofitar la conjuntura d'expansió del turisme xinès perquè Andorra, almenys, sigui un punt d'estada per a aquells que arriben a França i Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT