PUBLICITAT

Ara és l'hora del compromís

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Ara és el moment de complir amb el compromís electoral. Sobretot després d'una victòria tan aclaparadora. Pensem que el primer pas està fet pel nou Cap de Govern, Antoni Martí, amb les seves primeres declaracions públiques: «Una victòria tan amplia simplifica encara més la nostra capacitat de diàleg». Això ens permet pensar en un canvi tranquil, sobretot si tenim també present que Jaume Bartumeu ha demanat una transició ràpida. És el que necessita el país. Sobretot és el que demanen els ciutadans. Els grans temes d'Estat fa temps que esperen i cal no demorar la seva execució. Ens hi juguem el futur i serà responsabilitat del nou Govern, amb la tranquil·litat que li dóna una victòria electoral tan amplia, tirar endavant els projectes pendents.

Si la voluntat de consens és el que es proclama, ningú entendrà un allargament innecessari dels grans temes en matèria de relacions internacionals, política fiscal i les qüestions socials, entre les quals destaca la necessària reforma de la CASS. Són compromisos electorals que ara toca complir. No serà fàcil, perquè la seva promesa s'ha de matissar amb uns plantejaments més profunds i definitoris. Però si existeix voluntat, la feina sempre és fàcil. Les desigualtats només es poden solucionar legislant i fent-ho amb justícia equitativa. Creiem que és el moment de fer silenci al soroll que ha durat massa temps. Davant el soroll no es pot entendre res. ¿O sí es pot entendre? Les paraules que hem sentit al final de la jornada electoral ens diuen que existeix la voluntat de callar, per tal que es pugui escoltar el missatge, el projecte i l'execució del mateix. Ara toca fabricar la carta de navegació amb claredat i fermesa per tal de no naufragar. Tots ho desitgem. Aquest missatge d'esperança que s'anuncia pensem que farà possible deixar de costat l'individualisme per escoltar a la gent, al poble que ha donat un vot de confiança que caldrà administrar amb saviesa i justícia. Deia Jaume Bartumeu que no és fàcil governar en temps de crisi. Esperem que la seva experiència ajudi al nou Cap de Govern i que aquest faci realitat que no existirà ruptura, sinó la suma de tots en la feina comú de fer país.

Nosaltres estarem sempre a favor d'aquesta suma i mai de les divisions. Coneixem les capacitats de Antoni Martí i confiem en que sàpiga contagiar la seva fe en el diàleg i la feina col·lectiva. Tenim molt treball a fer i tots hem de saber estar en el nostre lloc per assumir col·lectivament les responsabilitats. Perquè el líquid del vas sobresurti es necessari omplir-lo del tot. Es parla de crear una economia sostenible, però molt poc de com fer una societat sostenible. Aquest és el nou repte. El que és invisible no existeix i és necessari fer visible el pensament. I això només s'aconsegueix integrant i no aïllant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT