PUBLICITAT

La fràgil línia gris de la campanya

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

A pocs dies vista de les eleccions no es veuen unes perspectives clares de quin serà el seu final. El que s'ha dit és molt poc i la línia de pensament és massa grisa. Al ciutadà el comença a embafar tanta acusació de crispació, perquè així no es fa altra cosa que crispar encara més l'ambient per tots els costats. Els programes mantenen aquesta trencadissa línia fosca i el missatge constructiu no s'acaba de veure. Ara més que mai pensem que un cara a cara dels dos candidats amb possibilitats aclariria molt les coses. Esgotat el litigi del debat general a la televisió pública, segons sembla ja no toca plantejar de nou aquest tema. Populisme ranci i més demagògia barata. És millor airejar qüestions anecdòtiques –i si es pot criticar la funció pública millor que millor–que no pas buscar línia d'informació i confrontació ideològica, que no pas dialèctica, de la que anem sobrats. Sincerament estem decebuts de la forma i les formes com es desenvolupa la campanya. Sembla un pati d'escola.

Farien bé els candidats si aprofiten els pocs dies que queden per subsanar els temps que han desaprofitat amb futileses, per tal de deixar ben clara la seva postura davant el futur. Han de saber explicar el que han fet i té especial importància el mode en què ho facin.

Assistim impassibles a una sembra d'inquietuds i per extensió a una corrent de por generalitzada. No gaudim dels millors moments, però tampoc vivim l'antesala de l'apocalipsi. Parlem molt de la crisi, però no perseguim els culpables de casa nostra que en certa manera han ajudat a que la situació sigui la que és. Paradoxalment culpem el sistema com a responsable de tot el que passa, però sense delimitar aquestes responsabilitats en el temps i en les formes utilitzades. Ara més que mai hauríem de parlar d'estabilitat i en canvi facilitem i ajudem a la confrontació. No es ètic, ni just i menys encara rigorós.

Ja fa dies que plantegem els grans temes buscant resposta als silencis premeditadament establerts. En aquest clima el desenllaç pot ser més del mateix i tornar com abans. Només els ciutadans poden, ja, trastocar el vell sistema amb un vot responsable.

El «colonialisme informatiu» no ajuda. Som conscients i per això intentem no desviar la nostra línia en cap costat, sinó ser neutres. Per això, possiblement, rebem critiques de tots costats. Tornem a oferir les nostres pàgines per explicar el que cal. Però no tots accepten entrar en un joc que no sigui el de la intoxicació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT