PUBLICITAT

Solucions locals per la crisi d'habitatge del país

Davant la crisi d'habitatge que afronta el Principat, la parròquia d'Ordino ha adoptat un enfocament proactiu per equilibrar els interessos dels propietaris i la comunitat. En una recent jornada informativa, es va presentar el nou Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP), que desbloqueja el potencial de desenvolupament mitjançant la reclassificació de terrenys abans no urbanitzables en tres zones de protecció. Aquestes zones permeten la construcció de parcel·les de diverses mides, amb l'objectiu de recuperar l'edificabilitat perduda amb l'anterior pla.

El comú d'Ordino ha demostrat un fort compromís amb la participació ciutadana, responent a un alt percentatge de les 220 al·legacions rebudes durant l'exposició pública del POUP. A través de reunions informatives a diverses localitats de la parròquia, s'ha fomentat la transparència i el diàleg amb els residents. Tot i algunes crítiques inicials, es considera que s'ha assolit un equilibri que permet una urbanització responsable, amb la possibilitat de futurs ajustos segons les necessitats emergents.

El projecte de POUP estarà novament en exposició pública del 5 d’agost al 17 de setembre, permetent als ciutadans fer consultes tècniques. Aquesta etapa reflecteix la voluntat del comú de garantir que tots els veïns tinguin l'oportunitat de participar en el procés.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT