PUBLICITAT

Espot diu que tenim acord i no sabem ni què hem acordat

Estiguin atents que a partir de gener sembla que potser comencen a explicar alguna cosa de l’Acord d’associació amb la Unió Europea. Perquè sí, Govern la setmana passada va dir que l’acord estava tancat i ahir ho va fer a lo grande a Brussel·les. 

De fet, des de la Unió Europa es considera el millor acord mai assolit amb un país tercer. Sembla que estiguem enmig d’un monòleg i ens estiguin explicant acudits constantment. Perquè el que esperaven ahir la majoria de les persones era almenys saber alguna cosa sobre aquest misteriós acord que, segons Govern, serà tan beneficiós per al nostre país, però del qual no n’expliquen absolutament res.

Ara per això pretenen començar a explicar tota la negociació que han fet alhora que comencen a fer una campanya pel ‘sí’, ja que Espot ja va deixar clar que no contempla la possibilitat d’un ‘no’ per resposta.

Si el poble andorrà decideix que no està a favor de l’Acord d’associació amb la UE hi haurà algun canvi? Encara som a temps de fer-nos enrere? Hi haurà algun tipus de conseqüència? Per què es porten les coses tan d’amagat?

Estaria bé que si no ho fa el cap de Govern ho fes el secretari d’Estat, però és important que algú digui què és l’Acord, quines implicacions té per al país, quins beneficis té, però també quins desavantatges té. El que està clar és que res és gratuït i que alguna cosa a perdre hi haurà. I per insignificant que a alguns els pugui semblar, la població té dret a saber en quines condicions s’està negociant el futur del país.

Potser el regal d’aquest any dels Reis Mags és una compareixença del cap de Govern explicant les línies de l’acord i donant algun detall que tot i que ja es va tard, esperem que arribi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT