PUBLICITAT

La causa contra Mendoza, a punt d’arribar a judici

És una vergonya, o almenys algú hauria de sentir-ne, de veure com el Consell d’Europa ha d’entrar en temes del nostre país. Que un organisme internacional hagi de demanar a un país que garanteixi llibertats és bastant desagradable. 

Ahir, la comissària europea de Drets Humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatovic, va dir que Andorra hauria de prendre les mesures necessàries per garantir la llibertat d’expressió de Vanessa Mendoza, una llibertat que no ha tingut, ja que el pròxim dia 4 de desembre serà jutjada per les seves declaracions fetes als mitjans de comunicació i al Comitè de l’ONU per a l’Eliminació de la Discriminació contra les dones.

És evident que aquest judici és un atemptat contra la llibertat d’expressió, ja que jutjar una persona per expressar la seva opinió o el seu parer sobre una qüestió no hauria de considerar-se delicte ni aquí ni enlloc. 

El judici arriba aquesta pròxima setmana quan, ahir mateix, un membre del Govern va assegurar davant els mitjans de comunicació que s’estan fent avenços per despenalitzar l’avortament. 

Tal com s’ha explicat en nombroses ocasions, Andorra és un dels països d’Europa que menys garanteix aquest dret de les dones. I això és quelcom que cal mirar i bé.

Tot i així el Govern destaca que no hi ha cap tipus de persecució política contra Mendoza i que la causa judicial oberta és per declaracions falses, injúries i difamacions cap als funcionaris.

El que caldrà veure és com acaba aquest tema, ja que la causa arriba a judici en pocs dies i Mendoza s’enfronta a una multa. El que Govern va intentar defensar ahir és que ells no la van denunciar, sinó que van posar la situació en coneixement del Ministeri Fiscal i defensa que la causa està oberta per «fets objectius».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT