PUBLICITAT

Reduir la petjada de carboni al país, la màxima a aconseguir

La petjada de carboni a Sant Julià de Lòria ha disminuït un 17%, donant, d’aquesta manera, passos cap a un futur més sostenible per al nostre país. Aquesta reducció de les emissions de diòxid de carboni ens demostra, una vegada més, el compromís d’Andorra respecte a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i és que, en una situació global com la d’avui en dia, en la qual el canvi climàtic i la contaminació són dues problemàtiques que cada vegada estan agafant més i més força, veure fites com aquesta ens deixen veure que encara hi ha esperança en alguns indrets d’aquest món a l’hora de cuidar i protegir els nostres espais de vida.

Andorra sempre s’ha caracteritzat per ser un Estat que ha vetllat pel manteniment dels seus boscos i les seves muntanyes, possiblement dos dels béns més apreciats de tot el Principat. O això ha sigut almenys fins als últims mesos, en els quals la construcció desmesurada d’edificis tant a les parròquies centrals com les adjacents ha provocat el trencament de bona part d’aquest fet. 

És primordial que el Govern, si vol continuar endavant amb la construcció d’aquests immobles, ho faci amb la consciència i el pensament sobre el que això pot arribar a provocar en el nostre entorn paisatgístic. Perquè tot i que s’estan donant passes cap endavant, com és el cas de Sant Julià de Lòria, no podem perdre el focus com a societat en la importància de preservar aquest. Andorra és un país de muntanya i això fa que sigui molt més sensible al canvi climàtic i a l’escalfament, per la qual cosa és urgent que es prenguin totes aquelles mesures necessàries per reduir la petjada de carboni actual. Aquesta és l’única manera que tenim de continuar protegint les nostres valls i gaudint d’un entorn paisatgístic tan privilegiat i envejat per molts altres països.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT