PUBLICITAT

La taula de treball necessària per intentar continuar avançant

La problemàtica de l’habitatge ha estat des de fa molt de temps al centre de l’huracà. Bé n’hem parlat al respecte en múltiples ocasions, i ben segur ho continuarem fent vist el panorama que ha acabat esdevenint. Durant la sessió d’ahir del Consell General, el conseller del grup parlamentari de Concòrdia, Pol Bartolomé, va deixar una afirmació que cal prendre amb importància en referència la llei d’inversió estrangera, esmentant que ha tingut «efectes devastadors» pel que fa a l’habitatge digne.

Amb tot cas, el Govern i la majoria van proposar, després de rebutjar la reforma que Concòrdia havia plantejat al respecte, crear una taula en què hi hagi la implicació de tothom, a més dels agents econòmics, per analitzar i discutir les modificacions pertinents. Al cap i a la fi, és una decisió més que correcta, i vista la seva urgència, avui mateix es durà a terme aquesta taula de treball. 

El que ha quedat evidenciat és la necessitat de canvi que aquesta llei, que de nou, i com tot el relacionat amb l’habitatge, arriba tard. Està clar que la inversió estrangera, parlant purament en matèria d’habitatge, ha aportat beneficis. Com és el cas de l’ampliació del mercat de lloguer, de la mateixa manera, però, ha impossibilitat l’accés a un lloguer digne a gran part de la població que no es poden permetre els elevats preus de les noves construccions o els preus generals que han fet d’Andorra un paratge amb habitatge només per a gent amb poder adquisitiu. 

L’esclat de la crisi de l’habitatge ja ha arribat, i aquesta tarda es tornarà a fer una concentració, necessària, al respecte. Aquesta vegada tindrà lloc a la plaça del Consell, on precisament s’estarà duent a terme la taula de treball esmentada. Cal començar a prendre mesures.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT