PUBLICITAT

Mobilitat elèctrica, alternativa poc adaptada però avantatjosa

En l’actualitat, l’ús de vehicles elèctrics, en particular les bicicletes i els patinets, s’ha convertit en una tendència creixent arreu del món. A tall d’exemple al Principat és el més de milers d’usuaris mensuals que usen el patinet elèctric compartit. Aquesta transició cap a una mobilitat més sostenible no només dona resposta als reptes mediambientals que enfrontem, sinó que també ofereix una sèrie d’avantatges significatius. 

Està clar que l’orografia andorrana, així com la seva climatologia, no permeten explotar del tot aquests vessants elèctrics. Segurament perquè el país tampoc està adaptat, però no deixa de ser una alternativa mediambiental en la qual es podria treballar per acabar-la de consolidar.

Tornant als avantatges, el primer és la contribució a la reducció de la contaminació de l’aire i el soroll, aspecte que a Andorra no té tanta afectació com ciutats grans, però temps al temps. Les emissions de gasos contaminants i el soroll, però aquest darrer en menor mesura, són una de les principals causes de problemes de salut, així com malalties respiratòries i estrès. En aquest sentit, els vehicles elèctrics aporten un ambient més net i saludable. No passa per llarg l’afer acústic. Al país molta gent circula amb el seu cotxe o motocicleta amb un soroll atordidor més molest que qualsevol cosa, fet que també s’hauria d’erradicar.

Un gran problema del Principat que es podria veure solucionat és la congestió de tràfic a hores punta matinals i a la tarda, i ja ni parlar amb festius. L’espai urbà és limitat i, sovint, es generen moltes cues. En relació amb això, la incorporació de vehicles elèctrics com patinets o bicicletes a la infraestructura del transport urbà alleugera aquesta pressió a les carreteres i l’estacionament, fet que es tradueix en un flux de tràfic més eficient i menys estressat per als conductors i les conductores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT