PUBLICITAT

La lluita contra el càncer és i ha de ser sempre la prioritat

En un dia com avui el tema que s’ha de tractar és el càncer de mama. I s’ha de parlar d’això perquè per desgràcia hi ha moltes dones que pateixen càncer al nostre país i no poden seguir el seu tractament aquí i han de marxar a Barcelona a fer-lo.

I aquí és quan s’hauria de parlar de la unitat de radioteràpia i de les moltes coses que es podrien fer a Andorra per ajudar totes les dones que per desgràcia han de passar per aquesta malaltia.

En algun moment algú es planteja el que suposa per a una persona amb càncer haver de fer quilòmetres fins a Barcelona per poder ser tractada? Durant la pandèmia aquesta situació era molt difícil, però ara, tot i que no ho sembli, ho segueix sent i molt.

Les persones que pateixen càncer mereixen ser tractades al seu país i no ser obligades a desplaçar-se per poder sobreviure. La unitat de radioteràpia és important i, parlar de «tractar-se als millors llocs» no és una excusa vàlida. Espanya i França tenen bons metges? Evidentment que els tenen, però els andorrans han de poder decidir si tractar-se al seu país o anar a l’estat veí.

Per desgràcia, el càncer és una malaltia que afecta moltes dones. En dades fetes públiques pel Govern, en els nou primers mesos d’aquest 2023 s’han detectat 50 casos de càncer de mama al país.

Per sort, a Andorra es fan cribatges per a dones majors de 50 anys, un fet que ajuda a detectar aquests possibles casos. El problema més gran és per a les persones menors d’aquesta edat, que moltes vegades, si no se n’adonen, en no realitzar-se aquests cribatges, quan se’ls diagnostica el càncer ja pot estar avançat.

La lluita contra el càncer és una lluita diària i és feina de tots i totes ser-ne conscients.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT