PUBLICITAT

Bon temps i sense pedregada: la celebració d’una bona collita

És motiu de celebració que les bones temperatures, [potser massa i tot, i també deixant de banda les dues pluges fortes dels passats dies, tot i que també han ajudat], hagin afavorit aquest any la collita del principal cultiu d’Andorra, el tabac, tenint en compte les pèrdues que el 2022 va deixar pels treballadors. En aquest sentit, tot i que l’APRA no pot fer cap valoració global perquè encara s’està recollint el cultiu, la pèrdua és molt inferior que anys rere, quan, per exemple a Canillo, l’any passat es va fer malbé un 91% d’aquest. 

Si bé el cultiu de tabac tampoc té un aspecte molt destacat ni en la societat ni en l’economia del país, moltíssim més centrada en el turisme, bé s’ha parlat de la importància del sector primari del Principat, que s’ha intentat mantenir i, més important, potenciar perquè continuï al peu del canó.

Amb tot, cal celebrar que tota aquella gent que es dedica al cultiu, cada cop menys, però encara amb un bon nombre de persones, enguany l’ha acompanyat la climatologia per procurar que la feina que fan durant dies no es vegi perduda una jornada de tempestes.

Ja se sap que aquest negoci que molt probablement acabarà desapareixent, i en el moment que passi, s’ha de saber i tenir en compte que difícilment qualsevol altra mena de cultiu no tindrà el mateix rendiment que aquest.

Almenys, però, un dels punts positius que representa és que als camps on es cultiva estan ocupats per una activitat primitiva al país, i que a la vegada permet evitar encara més construccions massives de torres que tant ocupen i desllueixen l’encant paisatgístic del territori. Així doncs, amb tot, el cultiu tabaquer continua representant un sector important al país no només pels que el treballen, sinó per tota la resta de la societat resident.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT