PUBLICITAT

Eliminats de la Conferene League, però amb el cap ben alt

Segurament era un resultat a esperar. I parlem d’una derrota, no d’un 2-0 contra un AZ Alkmaar que, cal recordar, va ser equip semifinalista de la Conference League l’edició anterior i punter a la lliga holandesa. Així, l’FC Santa Coloma posa punt final a un inici de curs d’ensomni, arribant a la tercera ronda eliminatòria d’aquesta competició europea i sent el primer equip andorrà en fer-ho en tota la història: jugant partits plàcids, patint també en la majoria, emplenant l’Estadi Comunal Joan Samarra d’amants del futbol i protagonitzant una gran remuntada davant l’afició andorrana. Però encara ha fet dues coses més que van molt més enllà dels mèrits individuals. 

La primera d’elles, no per això la més important, és posar la marca Andorra sota el paraigua del futbol europeu. No qualsevol equip es classifica fins a la tercera ronda d’un torneig europeu des de la primera eliminatòria i, molt menys, cau eliminat per un resultat global de només 3-0 contra un poderós conjunt europeu. Amb aquest mèrit dels homes de Chéryshev, el futbol del Principat segur ha estat descobert per milers d’aficionats que, com podria ser d’esperar, ni tan sols ubicaven el país.

La segona i darrera raó molt meritòria és la de demostrar que el nivell futbolístic dels equips andorrans només ha fet que créixer en els darrers anys. És un tema que es porta parlant per aquells erudits d’aquest esport al país, però que la resta de gent no sembla veure, menyspreant la lliga fins a punts inimaginables. Doncs el que ha fet l’FC Santa Coloma ha servit també per demostrar que les coses s’estan fent, a poc a poc i, encara millor, que s’estan fent molt bé. Segur que la gesta assolida pels tres equips andorrans, especialment els colomencs, servirà per marcar un abans i un després en el futbol andorrà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT