PUBLICITAT

I altra vegada, l’error de voler tapar la llum del sol amb torres

La corporació de la parròquia escaldenca ha rebut dos estudis d’edificació al Clot d’Emprivat, i a falta encara d’esclarir el tipus d’edificacions, tot apunta que seran dues torres per continuar fent d’Escaldes-Engordany un Nova York o Dubai.

Des del comú en són conscients de la preocupació de la ciutadania, com per no preocupar-se: més edificis enlairats i menys llum solar per continuar mantenint el problema de l’habitatge que tant ocupa al país. Almenys, però, hi ha una part positiva, tot i que no acaba de treure la llum, mai millor dit, al problema. I és que amb el canvi de normativa, la corporació pot demanar la cessió des d’un 50 al 64% de l’espai per a fer-lo públic, i evitar així el malbaratament d’aquest.

Les torres que s’han anat construint fins ara ja han estat motiu de queixa per gran part de la població, i amb raó, i sembla que se n’ha fet cas omís per intentar evitar que es vagin multiplicant per esdevenir part del perfil urbà del país. Tindrien molt de sentit si davant la manca d’habitatge de la gent a peu s’hagués decidit fer grans edificis per pal·liar l’afer, però tot el contrari, els gratacels només són opció de gent amb molts recursos i que, a més, els ocupen persones que venen a omplir-se les butxaques.

Sembla ser que tenim un complex de país petit, que és el que som en realitat, i deixem amb els braços oberts emular grans ciutats que ben poc tenen a veure amb el nostre territori.

Tampoc ens podem lamentar, el fet, fet està, però si tornar a donar un toc d’atenció de la mala praxi que suposa edificis d’aquestes característiques per a la població andorrana, la seva qualitat de vida i el futur dins el país. És hora d’adonar-se d’aquesta mena d’errors i procurar evitar-ne d’ara endavant, ja que disposar de més d’un 50% d’espai d’aquestes torres com a públic tampoc soluciona, almenys ara per ara, cap problemàtica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT