PUBLICITAT

Tornar a fer d’Andorra el país on la gent somia viure

És molt més fàcil dir que molts treballadors hauran de viure fora d’Andorra que no pas buscar solucions. Això és el que s’està demostrant. Si bé és cert que el problema de l’habitatge no és gens fàcil de solucionar perquè hi ha molts actors implicats, fer aquestes declaracions no ajuda a calmar els ànims de molts treballadors del país que veuen que els és impossible aconseguir llogar un pis a un preu raonable. 

A més, el que passa al país és bastant particular, ja que normalment els preus desorbitats es troben a les capitals i no a tot un país. Aquí és difícil trobar un pis barat a qualsevol parròquia i, per fer-ho ja s’ha de creuar la frontera.

El que sorprèn més és que tot i el problema real d’habitatge que viu el Principat, el Govern ha ampliat encara més els permisos de residència temporal, però el que ha de saber tota la gent que ve a treballar al país és que amb el sou que cobrarà li serà inviable pagar un lloguer i la il·lusió de passar una temporada a Andorra marxarà quan vegin que han de viure a l’altra banda de la frontera.

Això sí, no se n’amaguen, i quan algú es pensa que s’haurien de criticar unes declaracions desafortunades en ve un altre i la fa més grossa. Perquè directament dir que hi haurà més transfronterers perquè la gent haurà d’anar a viure fora d’Andorra perquè no es podrà mantenir un habitatge aquí és de tot menys normal. Si aquí falta mà d’obra i a més, els enviem a viure fora amb el que això comporta de desplaçaments i conciliació familiar... què esperem? Que la gent tingui ganes de venir a treballar aquí?

El cert és que per viure fora ja és millor treballar a prop de casa i no haver de fer aquests quilòmetres. El que s’ha de fer amb urgència és solucionar el problema de l’habitatge i tornar Andorra al lloc on estava, sent un país d’acollida on la gent somia viure.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT