PUBLICITAT

L’incivisme no és benvingut ni durant les festes ni durant l’any

Fer les coses bé no és tan difícil, però en la societat actual sembla que estigui més de moda destrossar coses i ser un gamberro que no pas fer les coses bé i comportar-se com a persones i no com a animals salvatges.

Perquè les persones que estan aprofitant les festes d’Escaldes-Engordany per destrossar mobiliari urbà no només són gamberros sinó també maleducats i irrespectuosos.

Sorprenen aquestes actituds en un país on estem acostumats a la calma i al civisme i l’educació. De fet, no se sap si els que han destrossat coses són del país o de fora, però tenint en compte que a Andorra durant l’any regna el civisme, podria ser que no fossin d’aquí.

I parlant de la gent que ve, és important destacar el tipus de turisme que està fent arribar Andorra últimament. Cada vegada la gent que ve té un poder adquisitiu més baix, consumeix menys i ni tan sols moltes vegades són clients dels restaurants, ja que es porten els entrepans de casa seva i no consumeixen al país. I, evidentment, aquest turisme no interessa a comerç i restauració perquè no suposa cap rèdit econòmic.

Això si parlem de l’estiu, perquè a l’hivern sí que ve un turisme d’un poder adquisitiu més alt que consumeix, fa ús de les pistes d’esquí, lloga material i també és client de restauració i llocs d’oci.

Tornant al tema central d’aquesta opinió hem de parlar de les persones que, sense venir al cas, decideixen destrossar mobiliari urbà i partir rajoles de les parets de lavabos públics. Quina intenció hi ha darrere d’això? A part del fet de ser irrespectuosos i egoistes i no pensar en totes les persones que en fan ús. A més, la gent fa aquestes coses fora de casa, no té pinta que destrossin els lavabos de casa seva. Tant de bo se’ls trobi i no només se’ls faci pagar per les destrosses sinó que se’ls castigui per aquesta classe d’actituds.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT