PUBLICITAT

Analitzar d’on ve el problema per trobar solucions adients

No és la primera vegada que parlem d’aquest tema en les últimes setmanes. I no deixarem de fer-ho perquè la violència de gènere és la xacra més gran de la societat i, evidentment, s’ha de tallar d’arrel.

És difícil entendre que cada vegada hi hagi més casos de violència envers les dones quan en els últims anys es consciencia més a les persones sobre aquest fet. Però tot i que cada vegada la gran majoria de països posen lleis més dures i aquest tipus de delictes són més penats, encara continua havent-hi casos i inclús sembla que augmentin.

Costa identificar d’on ve el problema i si es tracta només d’un tema d’educació. És evident que és un tema que és important treballar des d’edats ben petites per a fer conscients als infants de les coses que estan bé i les que, en canvi, no ho estan. Però el problema no és només aquest. Hi ha també una normalització d’aquestes coses que fa que quan una persona llegeix una notícia on s’informa que un home ha estat detingut per agredir o insultar la parella, el lector ho consideri quelcom habitual. Que s’està convertint en un fet que passa més sovint del que hauria de passar és evident, però tot i així no és normal. No tot el que passa sovint és normal i el que hem de fer entre tots és lluitar perquè no ho sigui.

Delicte, tot i que evidentment no està tipificat és normalitzar aquestes situacions i, sobretot fer sentir culpable a la víctima. Cal més consciència social i cal també més empatia. Si una persona veu alguna cosa estranya hauria de fer alguna cosa perquè igual avui és una desconeguda, però demà pot ser una amiga o una familiar.

I pel que fa a les administracions, aquestes haurien de posar-se les piles i castigar amb duresa a tota classe de maltractador.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT