PUBLICITAT

AUTEA demana més ajuda política per garantir els serveis

La Junta d’AUTEA demana més suport als ministeris competents, sobretot al d’Afers Socials i Salut, per poder garantir l’atenció correcta als usuaris. Com van destacar, reben persones des de diferents entitats del país per les quals fan programes individuals. A més, cal assenyalar que el pressupost de l’associació durant el curs 2022-23 va ser de 51.967 euros, dels quals només un 19% va ser finançar per Afers Socials, la resta, per entitats privades.

Però, per què haurien les societats públiques invertir-hi més diners? En primer lloc, perquè AUTEA permet millorar la qualitat de vida de persones autistes mitjançant serveis específics. Així, invertir-hi permetria garantir un benestar general a tota la població amb autisme.

Per altra banda, l’associació juga un paper fonamental amb la conscienciació i educació al respecte, ajudant a desmitificar els estereotips i prejudicis associats a l’autisme, fomentant també la seva acceptació dins la comunitat. En afegit, advoquen per garantir la igualtat d’oportunitats i els drets de les persones autistes, on s’inclou l’accés a la salut i l’educació a més d’oferta laboral, així com en els drets fonamentals.

L’autisme pot tenir un impacte significatiu en les famílies amb persones afectades. En relació amb aquest aspecte, AUTEA els brinda, a banda de tot el mencionat anteriorment, un valuós suport i recursos per comprendre tot el que ho envolta.

Així doncs, queda més que clara la importància del funcionament d’aquesta associació al país, que recull i dona suport de la millor manera que pot a una minoria que cada cop es va fent i més visible al Principat, la qual també pot oferir les oportunitats que es mereixen a aquestes persones per construir una societat més inclusiva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT