PUBLICITAT

L’art d’educar incloent les noves tecnologies i l’oci

Educar només amb les noves tecnologies és un error.  El que no es pot fer és deixar als infants amb un ordinador i pretendre que aprenguin com es feia anys enrere, amb llibres i de manera presencial. En abundància res és bo, i això és evident, però si el que fem és adaptar les coses no telemàtiques a l’àmbit digital, potser el que aconseguim és generar més ganes d’aprendre.

Aquestes coses es poden fer només amb un portàtil o amb idees innovadores com la creació d’un videojoc per a fer passar una estona amena als infants i adolescents alhora que aprenen coses sobre qualsevol temàtica. En aquest cas el Consell General ho ha fet perquè els més petits coneguin la història del país d’una manera més divertida. 

No és el mateix posar un nen amb un llibre al davant intentant que estudiï o llegeixi que fer-ho amb un videojoc. En l’equilibri es trobarà sempre l’èxit i permetrà que, aprendre sobre el Principat, els pugui arribar a resultar no només interessant sinó també divertit.

Això no implica que s’hagi de tenir als nens enganxats als videojocs, als mòbils o les tauletes, sinó que es pot fer servir com a eina. De fet, és una pena veure com cada vegada hi ha més infants enganxats a aquest tipus de dispositius inclús mentre estan a un dinar familiar o passant una estona amb els pares. És evident que el més fàcil sempre és que els petits es distreguin amb un mòbil, però s’ha de saber dir-los prou i fer-los entendre que un dispositiu electrònic és una eina molt útil, però que la vida no es basa només en això.

Aprendre és bo sigui en paper o amb ordinador, però el millor que es pot fer és educar als infants en trobar un equilibri entre aquests dos mons que tenen davant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT