PUBLICITAT

Quatre parròquies disposaran de punt lila per la Festa Major

Finalment, la Creu Roja es farà càrrec de quatre punts lila en diferents festes majors d’enguany. Així, Andorra la Vella i Encamp se sumen a Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. En els darrers anys s’ha parlat de societat desenvolupada, responsable i respectuosa, i algú podria pensar que aquests dispositius professionalitzadors, que disposen d’una infermera, una professional en àmbit social i voluntàries no farien falta a les festes majors, aquestes on tothom és tan responsable, però la resposta és tot el contrari. 

El consum d’alcohol és un regular durant aquestes festivitats, i encara que sembli mentida, no tothom està tan desenvolupat, ni és tan responsable ni respectuós, així com podem arribar a creure, i el funcionament dels punts lila va molt més enllà.

El primer i més important, aporten seguretat i suport en aquests punts com són les festes que, de vegades, poden ser conflictius. Així, en aquests espais es pot ser atès per professionals així com per personal capacitat. A banda, també serveixen per visibilitzar el problema de la violència de gènere i l’assetjament sexual. 

Per altra part, funcionen com un espai de prevenció, deixant clar en aquest cas concret de les festes, però també en tots, que l’assetjament no és tolerat, dissuadint possibles agressors i creant un ambient menys propici per aquesta mena de comportaments, fomentant, a més, el respecte mutu. 

En darrer lloc, però no menys rellevant, la seva importància radica en l’empoderament de les víctimes i la solidaritat de les persones. En aquest sentit, quan es mostra suport i s’ofereix recursos per a enfrontar la violència de gènere, es fomenta també la creació d’una comunitat segura, bastant més segura, i més conscient dels seus drets. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT