PUBLICITAT

Els punts liles i la seva importància aquí i arreu

L’ideal seria que aquestes coses no fossin necessàries. En els últims anys hi ha hagut un gran increment de delictes de violència sexual a escala mundial. 

A països com Espanya no paren de sentir-se casos de violacions i agressions sexuals a dones, sobretot joves. Molts d’aquests delictes es cometen en l’àmbit nocturn sigui en festes o pel carrer, aprofitant la poca presència de persones al carrer.

És sempre una bona notícia que les institucions posin mà en aquest aspecte i comencin a dur a terme mesures per evitar aquestes situacions que, tot i que a vegades sembla que la societat no n’és conscient, n’hi ha moltes. Durant les festes de les diverses parròquies hi haurà aquests punts liles i, el més important és que s’estableixen protocols. No tots els punts liles que s’instal·len al Principat durant les festes compten amb professionals i, el fet que alguns no ho siguin, pot comportar que no s’atengui la víctima com cal, se li faci sentir que es desconfia de la seva paraula o altres situacions per les quals no hauria de passar una persona que ha estat agredida o assetjada.

A l’inici parlàvem de l’ideal, perquè el millor seria que no fossin necessaris aquests punts, fet que significaria que estem en una societat normal que no necessita atendre un tipus de delictes que no haurien d’existir i que les persones que els cometen no haurien de poder estar entre nosaltres. 

Que no hi hagi denúncies no vol dir que el problema no hi sigui. I a les veus que diuen que això no és necessari i que és una pèrdua de temps i de diners se’ls ha de contestar que hi ha una frase que defineix el fet d’evitar problemes i és que ‘més val prevenir que curar’ i en temes així que poden arruïnar la vida d’una persona la frase té més sentit que mai.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT