PUBLICITAT

S'inicia la campanya de donació de sang, per què és important?

La Creu Roja va donar ahir el tret de sortida a la tercera campanya de donació de sang amb l’objectiu d’arribar al total de 350 donants. Algú podria pensar que no és gaire rellevant el fet de donar sang, però és tot el contrari.

Donar sang pot marcar un punt vital en la vida de les persones, i tot i que pot semblar un petit gest, el seu impacte pot arribar a ser molt gran, fins al punt de marcar la diferència entre la vida i la mort. Només cal destacar que a Catalunya cada dia es necessiten aproximadament unes 1.000 donacions diàries.

El primer punt de la seva importància hauria de ser només pel simple fet d’ajudar a les altres persones. Existeixen diferents i extenses situacions on són necessàries les donacions, com poden ser en tractaments de càncer i altres malalties i, una molt destacada durant l’estiu, els accidents automobilístics. 

Per a aquelles persones que ho puguin veure com un fet perjudicial per a la seva salut, destacar que donar sang també té beneficis per al donant. En aquest sentit, quan es dona sang el nostre cos produeix noves cèl·lules sanguínies per reemplaçar les que s’han donat. Això estimula la medul·la òssia i promou la salut cardiovascular. A més, la donació de sang no entén de gènere, edat ni religió, i ves a saber si algun dia ens podria fer falta una transfusió per a salvar-nos, perquè si, tots els éssers humans en necessitem per a viure.

Així doncs, la seva importància radica en la seva capacitat per salvar vides i els seus beneficis. Més enllà de fer la donació, aquí al Principat toca reprendre les xifres prepandèmia en aquest aspecte i intentar ajudar a aquella gent que pugui ho necessitar, tot i que també s’ha de felicitar quan les xifres demostren que pel volum de país, Andorra és un dels que més dona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT