PUBLICITAT

La lectura és indispensable amb piscina o sense ella

Fomentar la lectura en els més petits és quelcom indispensable per a una societat més formada i més preparada. I que durant l’estiu es facin activitats perquè els nens llegeixin és crucial, tenint en compte que durant aquest període deixen d’anar a l’escola i, per tant, no tindran davant tants llibres com si tinguessin classe.

Ara bé, no tot pot ser lectiu i menys a l’estiu, ja que durant les vacances també s’ha de descansar, desconnectar i, sobretot carregar piles per l’any següent. Per això, que es facin activitats com la Bibliopiscina d’Encamp és meravellós perquè els nens tinguin una barreja de diversió i formació en un mateix lloc. A més la piscina els servirà molt, pel fet que amb les altes temperatures de l’estiu és necessari remullar-se de tant en tant.

La lectura a vegades està infravalorada. Què vol dir això? Doncs que en moltes ocasions no som conscients que aquesta estimula la imaginació i la creativitat dels nens i que per a ells és una manera no només de descobrir el seu món sinó de veure’n altres i endinsar-se en històries, sentir-se part d’alguna d’elles o inclús identificar-se amb algun dels personatges.

A més, llegir ajuda a millorar les habilitats comunicatives; i en un context de digitalització com el que estem vivint, el fet de compartir temps amb altres nens i amb llibres enmig, ajudarà al fet que els nens s’expressin de millor manera.

La importància de la lectura no és només pel vocabulari que aporta, el coneixement de la gramàtica i l’ajuda en la construcció de frases, sinó que també juga un paper molt important en ensenyar-los a expressar els seus pensaments o les seves idees amb una major claredat.

Per aquest motiu cal animar a tots els nens a llegir, sigui del tema que sigui, però fer-ho.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT