PUBLICITAT

Club de lectura Liter'Art 2022

Lletres

Un espai obert a tothom, especialment als que vulguin atansar-se al món de la literatura a través de l’art o a l’art a través de la literatura.

Club de lectura, una porta d’entrada a l’Art, a través d’una selecció d’obres de diferents procedències.

Apropeu-vos a comentar i compartir aquestes lectures!

PROGRAMACIÓ

Dimecres 14 de setembre de 2022  Fortuny de Pere Gimferrer

En uns escenaris bells i prestigiosos -sobretot Venècia, Viena i Paris-, i al llarg d'un període que abasta des del segle XIX fins avui, desfila una successió d'estampes al bell mig de les quals hi ha una família d'artistes. Una tènue i suggestiva història de l’art i de records íntims.

Dimecres 12 d’octubre de 2022 La dama de l’unicorn de Tracy Chevalier

La novel·la es centra en una obra d’art real, els tapissos de finals del segle XV de La dama i l’unicorn, dels quals es desconeix l’autoria i el significat: sis tapissos que el noble Jean Le Viste encarrega dissenyar al pintor Nicolas des Innocents, que farà d’enllaç entre París i Brussel·les, on la família De la Chapelle teixirà els tapissos.

 Dimecres 9 de novembre de 2022 El lector de Bernard Schlink 

Michael Berg, un noi de quinze anys amb problemes de salut, coneix un dia a la Hanna, una dona madura de més de trenta anys, amb qui inicia una relació amorosa a través de la lectura en veu alta de fragments de Schiller, Goethe, Tolstoi o Dickens.
Anys després, es retroben en un tribunal: Michael ara és advocat, i ella està acusada d’un crim del passat. Per a ell aquest passat obscur és una sorpresa, però, amb tot, continuarà fent-li de lector, però amb cintes magnetofòniques que li envia a la presó.

 Dimecres 11 de gener de 2023 Art de Yasmina Reza

La compra d’un quadre compromet l’amistat dels tres protagonistes. L’autora se serveix de la controvèrsia generada per l’art contemporani, sovint incomprensible, per fer que els personatges es plantegin el perquè de la seva pròpia amistat. Disfressada de comèdia, l’obra amaga “una enorme foscor”.

Dimecres 8 de febrer de 2023 Amor a l’art de Tània Juste

Una història d’emancipació femenina i de reivindicació de la dona creadora en el món de l’art a partir de les trajectòries de dues dones de diferents contextos històrics:  la Valèria, artista catalana que s’aventura en el París dels anys 20 i l’Olívia, una jove a punt de llicenciar-se en història de l’art. 

 Dimecres 8 de març de 2023 Els dos remordiments de Claude Monet de Michel Bernard

Bernard veu i escolta la pintura i la vida de Monet: des dels remordiments personals que l’acompanyen en uns temps tràgics a la passió universal per la bellesa, passant pel relat precís d’una generació que va inventar una nova manera de copsar el món. És un cant a la força de l’amistat i l’amor, en sintonia amb el poder evocador de l’art, sense oblidar els poderosos contratemps de la fortuna. 

Dimecres 12 d’abril de 2023 La luz es más antigua que el amor de Ricardo Menéndez-Salmón 

Una novel·la en tres temps. El trecento, amb un pintor imaginari a qui el poder eclesiàstic obliga a destruir la seva blasfema Verge barbuda. La negra depressió que portarà al nord-americà Mark Rothko a treure's la vida el 1970. I l’11 de setembre del 2001, en la bogeria autoimposada que porta a un pintor rus a devorar els seus quadres.

 Dimecres 10 de maig de 2023  L’obra mestra desconeguda d’Honoré de Balzac 

Aparegut per primer cop el 1831, és un petit llibre de culte. Si bé sempre se li ha concedit l’estima popular, ha estat, a més, un punt de referència vivíssim per als pintors. Cézanne el va tenir com a llibre de capçalera, i hi va fer nombroses anotacions als marges, mentre que Picasso, fascinat, li va dedicar una sèrie d’aiguaforts. I, a més a més, és una història d’amor...



Activitat gratuïta
PUBLICITAT