PUBLICITAT

14ns Debats de recerca: Les noves tecnologies i la investigació científica

Conferències

El principal objectiu dels Debats és difondre la recerca relacionada amb Andorra realitzada per investigadors del país o altres científics experts i crear un fòrum en què es reflexioni sobre l’estat de la recerca al Principat.

La matèria escollida en aquesta edició són les noves tecnologies i el seu ús dins d’una varietat d’àmbits de recerca. Així, la voluntat dels Debats de recerca és abordar i divulgar la recerca històrica que es du a terme a Andorra i sobre Andorra.

El primer dia, després de la inauguració, s’oferirà una conferència plenària, que enguany anirà a càrrec del Dr. Jordi Ojeda i que abordarà el tema de les xarxes socials, la cibernètica i la investigació durant la pandèmia. Després hi haurà dos ponències breus de 20 minuts cadascuna a càrrec de Virgínia Larraz –“L’ús de les tecnologies en l’àmbit educatiu”– i Ferran Gras –“Rehabilitació avançada d’una canonada d’aigua potable mitjançant materials compostos”.

El dimarts 19 d’octubre hi haurà més ponències presencials: de Laura Trapero i Marc Pons –“L’ús i el potencial de les tecnologies emergents en el camp de la meteorologia i la climatologia”–, Guillem Martín –“L’òptica com a mitjà d’obtenció de dades meteorològiques”–, Cerni Escalé –“Increment de l’eficàcia legislativa a Andorra mitjançant tecnologies d’intel·ligència col·lectiva” i Eva Baillès –“Mindfulness, realitat virtual i càncer. Què en podem dir?”–. Es presentaran, també, dues ponències escrites: de Francesc Garcia –“Credencials anònimes enllaçables: com aplicar la identitat autogestionada a les votacions electròniques amb Blockchain i Smart Contracts”– i de Winona Oliveros –“Caracterització epigenètica dels cholangiocarcinomes”–.

Cada jornada es clourà amb un debat. 



PUBLICITAT