PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ld’A lamenta la imatge que pot projectar Andorra a l’exterior

La formació remarca que, en el context actual, l’afer penalitza

Per Iván Álvarez

Amadeu Rossell i Joan Albert Farré, durant la seva compareixença a la seu del partit, ahir.
Amadeu Rossell i Joan Albert Farré, durant la seva compareixença a la seu del partit, ahir. | El Periòdic
Liberals d’Andorra va mostrar el seu neguit davant les conseqüències que pot originar a la imatge del país, l’aparició del ministre de Finances, Jordi Cinca, en el cas dels Papers de Panamà. El secretari general del partit, Amadeu Rossell, va explicar que els fets «es remeten al passat i a la vida privada i professional del ministre», però que, en el context actual, estant immersos en «negociacions amb la Unió Europea i en plena resolució del cas BPA», un fet així és altament perjudicial. A més, va subratllar Rossell, que Cinca «s’ha erigit en el banderer de la transparència i de l’ètica del país» i que veuen «massa punts foscos en les seves explicacions».
Els dubtes que van voler accentuar des de la formació liberal radiquen en el que,segons ells, ha estat una estranya forma de procedir del ministre de Finances. Rossell va comentar que no entenia que Cinca no aparegués a cap registre com apoderat de Mariette Holdings quan era tenedor de les accions de la societat ni perquè Mariette Holdings no estava registrada a Andorra «i perquè les altres tres amb les que operava estaven registrades aquí i a Panamà».
Per part seva, el vicepresident de la formació, Joan Albert Farré, va insistir en què aquest afer «afecta a la imatge del país i les repercussions poden ser políticament trascendents» i va afegir que, com a Liberals d’Andorra, farien el seguiment escaient «per constatar que aquestes accions són justificades». 
Pel que fa al futur de Cinca com a responsable de la cartera, Rossell va afirmar que «dimitir depèn de la consciència que tingui cadascú i a altres països, en casos així, han passat coses». Finalment, els membres de Ld’A van deixar clar que no estaven per «jutjar la legalitat de les coses» i ells no havien de definir si, aquest fet, es tractava o no d’un delicte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT