PUBLICITAT

Un debat d’orientació marcat per la relació amb Europa

Finalment la Junta de Presidents ha posat data per a la celebració del debat d’orientació política. Serà els dies 4 i 5 del mes que ve, abans del que seria habitual. És voluntat del cap de Govern, Toni Martí, avançar aquesta cita parlamentària, probablement la més important de l’any, on el cap de Govern fa balanç de la feina feta i, sobretot, avança les prioritats de l’any i de la legislatura.
Encara que Martí no ha detallat el motiu d’aquest canvi en el calendari, la subsíndica Mònica Bonell sí que va avançar que la intenció del cap de l’Executiu és que el cas BPA deixi d’acaparar el debat polític i que la atenció se centri en les transcendentals negociacions que s’estan duent a terme amb la Unió Europea per concretar l’acord d’associació, un tema vital que marcarà el futur d’aquest país i el seu creixement econòmic.
Decididament la situació de l’entitat bancària és un afer important que s’haurà de tancar –millor o pitjor– i que ha protagonitzat la crisi més important que ha viscut Andorra en les darreres dècades. Seria bo que Martí es presentés al Consell General amb una solució acceptable després d’aquest any de patiment i d’incertesa i quan encara no està clara la viabilitat de Vall Banc, però des d’una perspectiva de futur s’ha de creure que les mecanismes de relació que s’estableixin amb la Unió Europea marcaran l’evolució de l’economia del país i representaran les eines que han de permetre que Andorra segueixi en el camí del benestar.
No cal ser gaire perspicaç per olorar que la feina que té la delegació andorrana no és gens fàcil i que fer entendre a la maquinària europea els arguments andorrans i la necessitat de garantir certes especificitats necessita de molta habilitat. És d’esperar que Martí aporti informació en aquest debat d’orientació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT